News

LIGHT FOR THE WORLD – A VIEW FOR A VIEW

20 November 2018

LIGHT FOR THE WORLD
A VIEW FOR A VIEW

_

 

director: jef boes
production: initials la
producer: fauve iannizzi
creative director: dieter vanhoof
d.o.p: pieter-jan claessens
sound engineer: klankwerk
edit, online & grading: joris willems
_

 Bekijk de fotoreeks: hier
Bekijk de reveal film: hier

_

Elke minuut wordt ergens ter wereld een kind blind geboren.
Elke vijf seconden verliest iemand zijn of haar zicht. In 81 procent van de gevallen is dit met de juiste behandeling en zorg te vermijden.

Begin november trok de Belgische ngo Licht voor de Wereld met de Belgische fotograaf Jef Boes naar het Kilimanjaro Christian Medical Center en de naburige dorpen rond Moshi, Tanzania om de problematiek in beeld te brengen. Vandaag lanceren ze de campagne “a view for a view”, een aangrijpende video- en fotoreeks, met als doel om zoveel mogelijk mensen hun ogen te openen en bewust te maken van onnodige blindheid.

“ALS BEELDENMAKER ZIJN JE OGEN JE BELANGRIJKSTE ZINTUIG,
BLINDHEID RAAKT ME DUS TOT IN DE KERN.” – Jef Boes

 

De video en fotoreportage “a view for a view” legt het verhaal van Walakfina, een blind meisje van 3 maanden dat blind geboren werd, vast op de gevoelige plaat.
Dankzij een zichtreddende operatie na een donatie kon ze voor het eerst haar ouders en de wereld rondom haar zien. Er is amper 52 euro nodig om iemand zicht te schenken.

Wie de video bekijkt, deelt of liket, zorgt voor extra donaties en schenkt een meisje als Walakfina zicht en een menswaardige toekomst. Hoe meer mensen de video te zien krijgen, hoe meer zichtreddende operaties er kunnen uitgevoerd worden met hulp van Licht voor de Wereld.