Ik leef zoals ik ben.
Als je mij ontmoet, val je – KNAL! – in ‘t midden van mijn verhaal.
In medias res.
Ik schiet beelden zoals een film. 25 frames per seconde.
Maar hoe snel de film van je leven ook voorbijflitst, bij een beeld kun je stilstaan.
Razendsnel en verhalend, eerlijk.
En dan even stilstaan.
Zo ben ik, zo is mijn werk.

Altijd anders,
telkens opnieuw

Het zit hem in de details. Ik zie geen bos: ik zie heel veel bomen. Geen enkele boom is dezelfde. En als je er één boom uitpikt, ziet die er het volgende moment alweer anders uit. Door de manier waarop je kijkt, door de plaats waar je staat. Alles ziet er altijd anders uit. Een aaneenschakeling van unieke beelden.

I want to be in America

Zeven jaar was ik. Toen ik voor het eerst een brokje Amerika voorgeschoteld kreeg. De film Teenage Mutant Ninja Turtles vloog helemaal van de Big Apple naar onze huiskamer in de Kempen. BAM! Op dat moment wist ik het: die Amerikaanse cultuur, ooit ging ik die tot op het bot uitpluizen.

Het verhaal op het scherm.

Imperfecte perfectie

De waarheid zoeken achter de façades, de essentie van het idee. Ook reclamebeelden moeten in mijn ogen een wereld tonen die echt is, die echt zou kunnen zijn. Ook hier wil ik maskers weghalen zodat je échte emoties ziet.
Als fotograaf ben ik voyeur. Als je mijn beelden ziet, lijkt het alsof je er zelf had kunnen bij zijn. Make-up en photoshop gebruik ik om schoonheid te benadrukken, niet om imperfecties te verbergen.

"There is a crack in everything, that's how the light gets in"

Leonard Cohen